5 ingrediënten voor een oranje feestje in huis

Koningsdag. We zouden het vieren in Maastricht. Samen met de Koning. Zijn verjaardag. Hoewel we dat feest even moeten uitstellen tot volgend jaar, betekent het niet dat we niet alsnog van deze dag een feestje kunnen maken. Een oranje quarantaine feestje. Met jezelf. Deze oranje items die je kunt scoren bij verschillende ondernemers in Wyck maken dat feest meer dan compleet.

Mandarijn cheesecake
Wat is Koningsdag zonder lekker eten? Precies. Dat vond ’t Wycker Cabinet dus ook. Speciaal voor de Koning, hebben ze een mandarijn cheesecake in het leven geroepen. Die je dus kunt ophalen en vervolgens thuis kunt opeten. In je eentje. Drankje erbij? Onlangs deelden ze op hun Instagram hoe je hun Wyck Apéro gin & tonic zelf kunt maken. Een groot feest voor bij dat stuk cheesecake. (Oranje) thee mag ook hoor.

Oranje boven(stuk)
Op haar Instagramaccount weet Tania haar volgers iedere dag weer te inspireren met prachtige outfits. Speciaal voor Koningsdag vroegen we haar een oranje outfit samen te stellen. Want juist op de verjaardag van de Koning kun je uitpakken met een feestelijke outfit. Deze oversized oranje poplin blouse van Rika Studios is Koningsdag proof. Shop de complete outfit bij La Neuvième Paris. Tania heeft haar deuren (met aangepaste openingstijden) gewoon geopend. 

Woensdag t/m zaterdag 11.00 – 16.00 uur.

Koningskombucha
Ook bij The Broth Bar wordt de verjaardag van de Koning niet zomaar overgeslagen. Hier serveren ze op Koningsdag een zelfgemaakte oranje kombucha. Ook schenken ze een vers gemaakt wortel-appel-gember-curcuma sapje. Gezond, lekker én geheel in oranjestijl. Ook nog iets lekkers meenemen voor de lunch of het avondeten? Op de kaart vind je dan misschien geen oranje gerechten, maar ze smaken wel net zo goed.

Oranje O’clock
Het is oranje O clock. Deze schaf je natuurlijk niet alleen aan om op Koningsdag te dragen, maar ook de rest van het jaar doet deze horloge het goed. En heel handig, je kunt dit horloge eindeloos ‘mixen en matchen’. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 120 uurwerken en 35 kleuren bandjes in verschillende maten. Ontvang je deze week De Limburger? Er staat een actiecoupon van Mrs. O & More in. Waarbij je bij aankoop van een O clock, een tweede bandje naar keuze gratis krijgt. Uitknippen!

Koningsvlaai
Speciaal voor het bezoek van de Koning, bedacht Maastricht samen met haar bakkers de Koningsvlaai: appel-abrikozen met frangipane-puddingvulling. De kroon op het vlaaitje is gemaakt door DARQ. In samenwerking met Bakkerij Hermans kun je bij Van Wijck op Koningsdag een ‘eenpersoons koningsvlaaitje’ afhalen. Zin in wat meer? Ga dan voor de ‘Koningsdag Special’ van Van Wijck. Bekijk hun Koningsdag-menu op hun hier.

Thuisbezorgd

Aangepaste winkeltijden