5 X Out for (take away) lunch

Hoewel lunchen op locatie er niet meer inzit, zijn er in Wyck gelukkig genoeg take away opties. Van die heerlijke plekjes, kraam of raampjes waar jij je lunch kunt afhalen. Even een frisse neus halen, lekkere lunch erbij en die thuiswerkdag is zo slecht nog niet. Ook leuk als je met een vriend(in) even wilt bijkletsen in het park of op een bankje. En je steunt ook de Wyckse locals. Twee… uh… drie vliegen in één klap. 

Van Wijck
Wil je een keer voor iets anders gaan en niet weten wat je krijgt? Of heb je geen zin in keuzestress? Bij Van Wijck kun je de ‘Lunch to go special’ bestellen; een belegd broodje, maar met wat het belegd is... dat blijft een verrassing. Iedere week serveren ze een ander soort belegd broodje. Iets meer tijd voor je lunch, ga dan voor het ‘Ontbijt van Wijck’. Ik hoor je denken: ‘Ontbijt?’. Juist, dit ‘ontbijt’ kan stiekem de hele dag. Ook als lunch. Bestellen kan online via hun website.

SoDelicious
SoDelicious is zo’n zaak waar alles zó lekker is (what’s in a name). Hier even stoppen voor een take away lunch is dan ook allesbehalve een straf. Alleen al bij het kijken naar de vitrine in de bakkerswinkel loopt het water je in de mond. Ga voor een broodje to go of – voor als je echt uit wilt pakken – high tea of work @home breakfast. Zo’n uitgebreide lunch (of ontbijt) moet je wel even van tevoren bestellen. Bestel minimaal een dag van tevoren en laat je bestelling bezorgen. Of bestel de dag zelf voor 11 uur en haal het op in hun winkel. Voor een broodje kun je gewoon binnenlopen. Bekijk hun website voor al het lekkers.

’t Wycker Cabinet
Verse sapjes, croissants, koffie, belegde broodjes, flammkuchen en zo kunnen we nog een aantal dingen opnoemen. ’t Wycker Cabinet has it all. Alles voor een perfecte lunch. En dat kun je afhalen bij hun eigen take-out kraam. Nog geen ontbijtje op, maar is het eigenlijk ook al lunchtijd? Ga voor hun ‘Cabinet Brunch Box’. Een tas vol lekkers; kleine breakfast bowl en een Cabinet bol en sapje naar keuze. Bestel het terplekke bij hun kraam of geef je bestelling door via WhatsApp +31 6 179 39 835. Check hun website voor de gehele bestellijst. 

The Broth Bar
Die ‘quarantaine kilo’s’ vliegen er inmiddels aan. Want zo’n thuiswerkdag met een uitgebreide lunch en lekkere snacks maakt die thuiswerkdag toch net even iets aangenamer. Des te beter (en belangrijker) is het om tussendoor af en toe een dagje te ‘detoxen’. Even voor een gezondere keuze te gaan. Daarvoor moet je bij The Broth Bar zijn. Eigenaresse én voedseldeskundige Charlotte maakt met liefde wekelijks allerlei lekkers. En de lunch, die is net zo uitgebreid maar dan helemaal biologisch en healthy. Afhalen kan van dinsdag t/m zondag bij hun raampje aan de Ruiterij. Check hun facebookpagina @thebrothbarmaastricht om te zien wat er deze week op het menu staat. 

Coffeelovers
Wat is een lunch zonder een goede koffie, niks toch? Ben je toevallig in de buurt van Plein 1992 scoor dan een koffie bij Coffeelovers. Ga voor een Coffeelovers cappuccino (met een extra shot espresso) of een van hun andere fijne koffiecombi’s. Nog geen lunch gehad? Ga voor een van hun verschillende focaccia’s of salades. Oh, en als je in Maastricht woont komen ze het je ook graag thuisbezorgen. Maar hey, zo’n frisse neus halen is best lekker. Hier vind je het menu. 

Thuisbezorgd

Aangepaste winkeltijden