5 X ZOMER IN WYCK

Let the Summer begin…Een dagje uit, sightseeing in eigen stad of een stedentripje met het gezin. Wat je ook gepland hebt, de zomer is het moment om met iedereen die je lief hebt erop uit te trekken. Kom je naar Maastricht, dan zul je vast en zeker – althans dat raden we je aan – een bezoekje aan Wyck brengen. Wij vertellen je wat je hier zoal deze zomer kunt doen.

Shoppen
In de knusse straatjes van Wyck is het heerlijk shoppen. Terwijl de zon zich van haar beste kant laat zien, wandel jij van de ene boetiek naar de andere. Want juist die boetieks maken Wyck bijzonder. Zowel in de Rechtstraat als de Wycker Brugstraat vind je verschillende speciaalzaken, modeshops en galeries. Voor mode moet je zijn bij Nina’s Boutique, ByDuut en Moustache Conceptstore. Voor kunst & Antiek bij Maaslands Antiquariaat & Lijstenmakerij, Peter Slegers Art en Nan Glass & Design.

Cultuur
Een dagje cultuur snuiven kan heerlijk zijn. Zeker op een warme zomerdag, waar je graag even wat verkoeling wilt opzoeken. Breng een bezoekje aan Bonnefantenmuseum voor een gezellig museumbezoek. Of… Wist je dat Centre Céramique onlangs een enorme verbouwing heeft ondergaan? Ze zijn nog niet helemaal klaar, maar je kunt nu al een bezoekje brengen aan de bibliotheek of verschillende exposities. Tijdens Festival MAAS! op 3 september openen ze officieel hun ‘nieuwe’ deuren.

Wijnen
Een glaasje rood, wit of rosé: in Wyck kun je ook heel goed wijndrinken. Mooi zo! Want in de zomer smaakt zo’n koud glas wijn extra goed. Voor een glaasje op het terras moet je bij Wijnbar Toscanella Apuana, CINQ of NOON zijn. Liever een flesje mee naar huis? Scoor een goede fles wijn bij Ruyters & De Koning. Grote kans dat er een extra fles aan je vingers blijft plakken.

Terrassen
Eigenlijk kun je over het algemeen goed op het terras zitten in Wyck. Of het nu voor een wijntje, cappuccino, biertje of zomerdrankje is. Aan de Maas is het heerlijk zitten, maar ook in een van de gezellige straatjes in Wyck. Aan terrassen hier geen gebrek. In Wyck zit je op ieder moment van de dag goed. Start je dag met een ontbijt ergens op het terras, gevolgd door een kopje koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch en daarna afsluiten met een diner en een lekkere borrel. Benieuwd waar je moet zijn? Bekijk hier onze terrasvlog met leuke hotspots!


Slapen
Niets is lekkerder dan de dag afsluiten in een fijne hotelkamer. Om vervolgens de volgende dag rustig wakker te worden en de dag te beginnen met een heerlijk ontbijt dat voor je klaarstaat. Lucky you dat Wyck de hoogste hoteldichtheid van Maastricht heeft, wat betekent dat je hier in ieder straatje wel een gezellig hotel vindt. Slapen doe je bij het Designhotel Maastricht, Hotel The Dutch, Hotel de Poshoorn of een van de LBG Hotels: The Green Elephant Hostels, Townhouse Hotel & Apartments of Kaboom Hotel. Meteen bij deze bijzondere hotels binnenkijken? Bekijk hier de vlog 5 x bijzondere hotelkamers in Wyck.

Foodspots