Bibliotheek Maastricht

‘De bieb’, wie hierbij de associatie heeft dat je hier enkel en alleen naartoe gaat om boeken te lenen heeft het mis! Natuurlijk, als je een abonnement hebt op de bibliotheek is dat waarschijnlijk jouw voornaamste reden van bezoek, maar de openbare stadsbibliotheek van Maastricht is veel meer dan alleen maar ‘de bieb’. De bibliotheek is gevestigd in het pand dat ‘Centre Céramique’ heet, een naam die herinnert aan het historische verleden van Maastricht als keramiek-producent bolwerk. Merken als Mosa en Sphinx zijn hier ontstaan.

Exposities en tentoonstellingen in Centre Céramique
In Centre Céramique kun je ook terecht voor bijzondere exposities. Niet alleen wordt doorlopend het erfgoed aan aardewerk en keramiek van Maastrichtse producenten hier tentoongesteld, ook is hier ieder jaar de World Press Photo tentoonstelling te zien met de beste persfoto’s uit meer dan 125 landen. Heel indrukwekkend. Een overzicht van de tentoonstellingen vind je op de website van het Centre Céramique.

Studeren in de library
Het aantal studenten in Maastricht? Ongeveer 20.000. Het aantal studieplukken buiten de schoolgebouwen? Centre Céramique is misschien wel de meest bekende van allemaal, wil je verzekerd zijn van een plekje: kom op tijd. Iedere nieuwe student die googelt op ‘study place inner city Maastricht’ komt hier uiteindelijk uit. Het fijne aan in de bieb studeren is dat je tussendoor altijd koffie en wat te eten kunt halen bij Coffeelovers op de 1e verdieping. Goed voor je studiebrein.

Abonnement afsluiten bij bibliotheek Maastricht
Of je nu veel of weinig leest, je kunt al gratis lid worden van de bibliotheek! Met het ‘basic’ abonnement betaal je €2 per geleend boek, ideaal om uit te proberen of het iets voor je is dus. Lees je iets meer, dan ben je al voor €45 een heel jaar lid en mag je lenen wat je wil, ook dvd’s, tijdschriften en e-books. Een overzicht van alle abonnementen vind je hier.

Openingstijden bibliotheek Maastricht
Maandag                     gesloten
Dinsdag t/m vrijdag       12 – 18 uur
Zaterdag en zondag     13 – 17 uur