Carnaval in Wyck Maastricht!

Begin en eindig je Carnaval in Wyck! Het stadsdeel is dan misschien niet het bruisende hart van de Mestreechter Vastelaovend, toch is het ‘t ideale begin en eindpunt van Carnaval in Maastricht. Niet alleen omdat je er nog even geleidelijk in de stemming kunt komen op weg naar de binnenstad en je er op weg naar huis nog even een laatste dansje en drankje kunt doen. Ook omdat het een goede plek is om een bodempje te leggen voor je aan het bier gaat of een lekkere (lees: die vette) hap voor onderweg scoort.

Vrijdag
Traditiegetrouw is de vrijdag voor veel mensen die in Maastricht wonen en/of werken de dag dat je na je werk het carnavalsweekend aftrapt in een van de vele cafeetjes. Door de aanwezigheid van vele kantoren in Wyck, gaat Carnaval in Wyck dan vanaf de middag al los. Onder andere Café De Poshoorn (Stationsstraat) en ‘t Wycker Cabinet (Wycker Brugstraat) zijn de plekken waar het gezellig druk is en de muziek tot buiten klinkt. O, en Café Zondag trapt op carnavalsvrijdag af met ‘Matjesdisco: alaafeditie’ vanaf 22.00 uur.

Zaterdag
Dit is de dag dat de Stadsprins officieel de sleutel van de stad overgedragen krijgt van de Burgemeester (Ook wel het ‘Inhole van de Prins’). Een traditionele maar vooral ook doldwaze happening die plaatsvindt in het Stadhuis. Rond 13.11 uur komt de Prins aan op het station en trekt vervolgens in een stoet door Wyck richting de Markt. Een goed moment om iets mee te pikken van alle tradities die ermee gepaard gaan.

Zondag
Dringen geblazen bij het pleintje rond de klok (De Percee) en langs de Wycker Brugstraat. Zondag is de dag van de grote optocht (Ook wel ‘Boonte Störrem). Deze start in Wyck. Het verzamelen van de groepen, wagens en ‘Hermeniekes’ die meegaan, vindt plaats rondom de Lage Barakken, Hoogbrugstraat en St. Maartenslaan en Stationsstraat. De vertrektijd van de optocht is 13.33 uur. Carnaval in Maasticht is nu echt helemaal aan! Na die Boonte Störrem blijft het in Wyck dan nog een tijd lang gezellig druk.

Maandag & Dinsdag
Over het algemeen zijn deze carnavalsdagen rustiger in Wyck vergeleken met de rest van de stad. Wyck is dan een fijne plek om in alle rust (én ruimte) een biertje te drinken en klein dansje te wagen. En dus ook dé plek om een bodempje te leggen of om op weg naar huis nog een hap te scoren. Bij Tuutsje vaan Teunsje bijvoorbeeld, Musti Doner KebabBABs Burritos of Chinees Restaurant Wen Chow en restaurant Papaz (dinsdag gesloten).  Bij het restaurant van hotel Crowne Plaza, Restaurant de Mangerie, bereiden ze tijdens Carnaval een speciaal gerecht voor – hoe toepasselijk – €11,11. Hou voor het volledige menu hun website in de gaten!


Geniet van een heerlijke Vastelaovend: Alaaf!

Slapen in Wyck met carnaval?

Ontbijten voor het stappen

Wyck bereikbaar