Carnaval in Wyck Maastricht!

Begin en eindig je Carnaval in Wyck! Het stadsdeel is dan misschien niet het bruisende hart van de Mestreechter Vastelaovend, toch is het ‘t ideale begin en eindpunt van Carnaval in Maastricht. Niet alleen omdat je er nog even geleidelijk in de stemming kunt komen op weg naar de binnenstad, je kunt er op weg naar huis ook nog een laatste dansje en drankje doen. O, en wist je dat Wyck dé plek is om een bodempje te leggen voor je aan het bier gaat? Hier scoor je een lekkere (lees: die vette) hap voor onderweg.

Carnaval ready in 3,2,1...
Wist je dat... je bij The Broth Bar nu al terecht kunt voor een overheerlijk carnavalsontbijt (lees: spiegelei, bacon, granola met yoghurt en vers fruit, kleine salade en een vers sapje en kopje koffie)? Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag schuif je tussen 9.00-11.00 uur aan voor zo'n ontbijtje. Zo kom je alvast in de stemming én kun je alvast een bodempje te leggen. Want daar kun je immers niet vroeg genoeg mee beginnen, toch?

Carnavalsontbijt, prijs: €11,11,-, verkrijgbaar tot 21 februari.

Vrijdag
Traditiegetrouw is de vrijdag voor veel mensen die in Maastricht wonen en/of werken de dag dat je na je werk het carnavalsweekend aftrapt in een van de vele cafeetjes. Door de aanwezigheid van vele kantoren in Wyck, gaat Carnaval in Wyck dan vanaf de middag al los. Onder andere Café De Poshoorn (Stationsstraat) en ’t Wycker Cabinet (Wycker Brugstraat) zijn de plekken waar het gezellig druk is en de muziek tot buiten klinkt. Vermijd je Carnaval liever, maar ben je wel in voor een feestje tijdens deze gekke dagen? Dan moet je bij Complex zijn. Ook een aanrader als je liever Carnaval viert op techno muziek. Op vrijdag organiseert Complex ‘Native Tone x Taka Tuka with Maceo Plex’. De lekkerste techno beats gegarandeerd.  

Zaterdag
Dit is de dag dat Stadsprins Luc van Lijf officieel de sleutel van de stad overgedragen krijgt van de Burgemeester (Ook wel het ‘Inhole van de Prins’). Een traditionele maar vooral ook doldwaze happening die plaatsvindt in het Stadhuis. Rond 13.11 uur komt de Prins aan op het station en trekt vervolgens in een stoet door Wyck richting de Markt. Een goed moment om iets mee te pikken van alle tradities die ermee gepaard gaan.

Zondag
Dringen geblazen bij het pleintje rond de klok (De Percee) en langs de Wycker Brugstraat. Zondag is de dag van de grote optocht (Ook wel ‘Boonte Störrem’). Deze start in Wyck. Het verzamelen van de groepen, wagens en ‘Hermeniekes’ die meegaan, vindt plaats rondom de Lage Barakken, Hoogbrugstraat en St. Maartenslaan en Stationsstraat. De vertrektijd van de optocht is 13.33 uur. Carnaval in Maasticht is nu echt helemaal aan! Zo ook bij Café Zondag waar je vanaf de middag al de optocht kunt kijken en blijf er vooral gezellig hangen, want vanaf 19.00 uur is er een themafeestje ‘Disco Salon Open: 1001 nights’. Tot 03.00 uur dans je hier de sterren van de hemel, niet op Beppie Kraft, wel op de lekkerste Afrobeat cocktail, hard Latin, cumbia, disco, deep house & techno beats.


Maandag & Dinsdag
Over het algemeen zijn deze carnavalsdagen rustiger in Wyck vergeleken met de rest van de stad. Wyck is dan een fijne plek om in alle rust (én ruimte) een biertje te drinken en klein dansje te wagen. En dus ook dé plek om een bodempje te leggen of om op weg naar huis nog een hap te scoren. Bij Tuutsje vaan Teunsje bijvoorbeeld, MustiDonerKebab (te vinden op het pleintje voor het station van Maastricht), BABs Burritos of haal een kant-en-klaar maaltijd bij SoDelicious. Geen vette hap, maar wel heel erg lekker én met liefde bereid. Vanaf 19 februari haal je hier Zuurvlees, Chili of Tete de Veau af, de keuze is aan jou, voor €11,11,- (voor twee personen).

Geniet van een heerlijke Vastelaovend: Alaaf!

Slapen in Wyck met carnaval?

Ontbijten voor het stappen

Wyck bereikbaar