Dé stadsbibliotheek van Maastricht: Centre Céramique


 

Gelegen op de hoek van Plein 1992 en de Avenue Céramique ligt de stadsbibliotheek van Maastricht, Centre Céramique. En dan bedoelen we geen doorsnee stadsbibliotheek, maar een plek waar geschiedenis, cultuur en muziek samenkomen. Zo zijn er verschillende exposities, tentoonstellingen, concerten en kun je genieten van een cappuccino (met latte art) van Coffeelovers. Voor de komende tijd staan er opnieuw een hoop activiteiten op het programma, wij zetten ze in deze blog voor je op een rijtje.

Nijntje heeft vakantie
De zomervakantie mag dan voor de meesten voorbij zijn, niet voor Nijntje! Die viert nog steeds vakantie en doet dat met de familietentoonstelling ‘Nijntje heeft vakantie’ in Centre Céramique. Iedereen die opgroeide met Nijntje en haar nog eens wil ontmoeten: dit is je kans. Tot en met 14 oktober kunnen peuters, kleuters en andere Nijntje-fans met haar spelen, het huis van Nijntje ontdekken, in haar vliegtuig kruipen en wegdromen in haar tentje.

KLEUR!
De komende tijd staat alles in het teken van kleur. KLEUR is een gezamenlijke tentoonstelling van Centre Céramique, Kumulus en Het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Tot en met 18 november worden er verschillende kleurrijke activiteiten georganiseerd, waaronder workshops en expositie. Zo is er een mini-expo ‘Kleuren bij de Beyart’, waar je kennis maakt met een aantal tekenmethoden zoals die gebruikt werden door verschillende klassen in het lager onderwijs. Een kleurige kijk op de wereld van het kind.

World Press Photo 2018
161 foto’s, 42 fotografen. Het resultaat van de jaarlijks gehouden wedstrijd voor fotojournalistiek: World Press Photo 2018. De wereldberoemde fototentoonstelling komt weer naar Maastricht. En wel van 19 oktober tot en met 11 november. Verbind je met de wereld met de verhalen die ertoe doen. De winnende foto’s zijn te zien in verschillende categorieën, waaronder; hard nieuws, sport, hedendaagse kwesties, mensen, natuur en milieu.

 

Parkeren in Wyck

Bereikbaarheid Wyck

Food en drinks