Kermis Maastricht 2019

Kun je je nog herinneren dat je vroeger als kind naar de kermis ging en thuis kwam met plakkerige handen van zo’n rode wijnbal, een suikerspin of zuurstok? In mei kan het weer, want van 10 tot en met 19 mei strijkt de grote Servaaskermis weer neer op het Vrijthof. Het grote plein ligt op 10 minuten loopafstand van Wyck, net aan de overkant van de Maas.

De kermis in Maastricht is behoorlijk groot en staat vol met ongeveer 40 attracties voor jong en oud. Natuurlijk vind je er de traditionele draaimolen, botsauto’s en schietkramen waar je met een beetje geluk én behendigheid een grote teddybeer aan de haak weet te slaan. Mocht je op zoek zijn naar iets meer sensatie, sla dan zeker de Magic Mouse achtbaan en de nog altijd populaire Breakdance niet over. Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat je de laatste vooral niet té vaak achter elkaar moet bezoeken, want dan sta je gegarandeerd een beetje misselijk op je benen.

Een van de hoogtepunten van dit jaar is ‘Around the World’, een zestig meter hoge draaimolen of zweefmolen waarin je gegarandeerd een waanzinnig uitzicht over het centrum van Maastricht hebt. Mits je geen last hebt van hoogtevrees…

Openingstijden kermis Maastricht

De kermis in Maastricht opent op vrijdag 10 mei om 16 uur. Daarna is de kermis iedere dag open van 14 uur tot middernacht.

Parkeren tijdens de kermis?

Wyck bereikbaar