EET MET JE HART IN WYCK!

Met je hart eten, niet alleen om meer te kunnen genieten, maar vooral om iets moois bij te kunnen dragen aan je omgeving. Dat is het motto van de landelijke campagne ‘EET met je hart’ van de Stichting ‘Met je Hart’ die op 1 november van start is gegaan. De stichting heeft als doel de eenzaamheid onder de kwetsbare groep ouderen te verminderen door ze met elkaar te verbinden en mooie activiteiten te organiseren. In verschillende gemeenten doen lokale restaurants de komende 6 weken mee een speciale EET met je Hart actie. Ook in Maastricht en ook in  Wyck!

Schuif jij de komende 6 weken ook aan in een van de deelnemende restaurants? Dan kun je een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren die volledig ten goede komt aan het organiseren van waardevolle ontmoetingenvoor kwetsbare ouderen in Maastricht.

De deelnemende restaurants in hartje Wyck:

 • Le Bon Choix
  Gelegen in het authentieke stadsdeel Wyck vind je restaurant Le Bon Choix. Een kleinschalig Frans restaurantje met een eigen identiteit: eigenwijs, vers, puur en heerlijk.

Rechtstraat 12. Dinsdag t/m zondag geopend van 18:00-22:00. Menukaart: http://www.lebonchoix.nl/page8.html

 • Restaurant Burgerlijk
  Voor welke burger ga jij bij Restaurant Burgerlijk? Van vlees- of visburgers tot aan vega burgers, er is voor ieder wat wils. Buiten de burgers om serveren ze ook nog heerlijke gin-tonics!

Rechtstraat 37. Dinsdag t/m zondag geopend van 12:00-21:00. Menukaart: http://www.burgerlijk.eu

 • Sjiek Kookpunt
  Gelegen in de Hoogbrugstraat 15 vind je culinaire trefpunt Sjiek Kookpunt. Je kan er terecht voor lunch, diner, kookworkshops, proeverijen, vergaderingen en nog veel meer. Wijnen, Olijfoliën, pasta’s, huisgemaakte dressings en azijnen staan centraal in het assortiment.

Hoogbrugstraat 15. Dinsdag t/m donderdag geopend van 11:00-18:00. Vrijdag en zaterdag geopend van 11:00-00:00. Menukaart: http://sjiekkookpunt.nl/al-la-carte/

 • Le Courage
  Le Courage is een gezellig restaurant gelegen in één van de oudste straatjes van Wyck. Ze werken met seizoensgebonden producten en weten hun passie over te brengen op ieder gerecht. Ga je voor het tweegangenmenu of het achtgangenmenu?

Rechtstraat 81. Woensdag t/m maandag geopend voor het diner vanaf 17:00. Menukaart: http://www.lecourage.nl/menus/

 • Les Marolles
  Les Marolles, gelegen in de Rechtstraat, is geïnspireerd in atmosfeer, uiterlijk en smaak door de Brusselse wijk Les Marolles. In een sfeervolle ambiance kun je genieten van overheerlijke Belgische en Franse cuisine.

Rechtstraat 88a. Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 18:00. Menukaart: http://www.lesmarolles.nl/default2.htm

Welk restaurant ga jij bezoeken om in actie te komen tegen de eenzame ouderen? Laat het ons weten! Meer informatie vind je op https://www.metjehart.nl/gemeenten/maastricht/.