'Élke dag wyckend’

                                   
Voor ‘weekend in Wyck’ hoeft het eigenlijk helemaal geen zaterdag of zondag te zijn. In Wyck voelt elke dag namelijk als weekend. Of je er nou je ‘weekend’ start of eindigt, je zit in dit fijne stadsdeel iedere dag goed. Genieten doen we hier volop. Het liefst met een wijntje of speciaal biertje. En lekker eten. Na een dag werken. Of shoppen. Mocht je er toch in het weekend zijn, lees dan hier waar je moet zijn voor een écht optimaal Wyck-end gevoel.

Vrijdag
De perfecte borreldag. De VriMiBo! VriMiBo-en doe je in Wyck bij De Poshoorn met je favoriete speciaal biertje. Of bij pintxosbar ‘XO’, daar geniet je van een borrel in combinatie met een pintxo. Op beide plekken is het met mooi weer – door het grote terras – extra genieten. Gezellig met wat collega’s en vrienden kletsen over je weekendplannen en soms nog even over werk. Een heerlijke afsluiting van je werkweek gegarandeerd.

Zaterdagmiddag
Een heerlijk lunch op zaterdagmiddag. Strijk neer bij Harry’s als de lunch wel een beetje luxer en langer mag zijn. De wijnen zijn hier bovendien zeker een aanrader! Of geniet van een homemade bouillon in de binnentuin van The Broth Bar. Deze bouillon geeft jouw lichaam een flinke health kick. Ideaal voor als je wel een vitamine boost kunt gebruiken na een drukke week.

Zaterdagavond
Op zoek naar een knusse hotspot om te dineren? Dan is Sjiek Kookpunt – het culinaire trefpunt in Wyck – een bezoekje waard. Geniet van een antipasti of kreeftensoep vooraf, gevolgd door een heerlijke pasta, vlees- of visgerecht. Gezellig aan de lange tafels genieten met en van elkaar. Wat dacht je van Cinq op het gezellige Cörversplein. Heerlijk zitten hier op het terras, met uitzicht over de Maas. Dat wordt voor, hoofd en na, want hier wil je niet weg. Of proef de Franse keuken bij Brasserie FLO. Bovendien hebben ze ieder seizoen een nieuwe kaart. Dit seizoen zijn er gerechten op de kaart te vinden met het typisch Limburgse streekproduct: de asperge.

Zondag
Start je zondag goed met een uitgebreid(e) ontbijt of – voor de langslapers – brunch. Ontbijt met een croissantje of met biologische yoghurt met vers fruit. Bij Wycker Cabinet hebben ze vier verschillende ontbijtjes voor je samengesteld (nog niet zo makkelijk kiezen hoor). Of ga voor de bagel tapas voor twee bij SAP. Bij mooi weer is picknicken op zondag uiteraard super leuk. Neem een ontbijtje ‘to go’ en strijk neer langs de Maas in het Charles Eyckpark. Check zeker ook even het Picknick & Vespa arrangement van Bread & Delicious (tevens ontbijt hotspot). Dan combineer je een picknick (met gevulde mand) met een tour door het Limburgse heuvelland op een echte oude Vespa scooter. 

Geniet van je Wyckend … uhhh Weekend en vergeet bij het delen van je favoriete kiekje in Wyck niet #wyckend te gebruiken.