Flaneren & Poseren: 5 X Instaspots in Wyck

#poserenkunjeleren. Nou en of. Ben je in Wyck dan komt het ene naar het andere instawaardige straatje aan je voorbij. Van die knusse straatjes met kleurrijke rozenstruiken, statige stadspanden en de welbekende kinderkopjes. Het straatbeeld in dit stadsdeel is geheel insta-worthy. Tijdens je staycation in Maastricht wil je Wyck zeker even bezoeken om dat perfecte vakantiekiekje te schieten. Om je vrienden, familie en volgers jaloers mee te maken. Waar je moet zijn? Hier!

#1 Pleintje met de klok

Loop je vanaf het Station van Maastricht Wyck binnen dan kun je er niet omheen: het pleintje met de klok. Het pleintje waar iedere donderdagmiddag de biologische markt is, waar je een boeket bloemen kunt scoren én na een dagje shoppen op het terras van de Poshoorn kunt neerploffen voor een speciaalbiertje. Hier zit je ook goed voor een goed shot. En dan hebben we het niet over sterke drank. Vanaf het pleintje heb je namelijk een mooi uitzicht op Wyck en de klok, die doet het meer dan goed op de foto. 1, 2, 3… Click!

#2 Rechtstraat rechts

Voor de niet locals onder ons: de Rechtstraat kent twee kanten. Het bekende gedeelte met al haar boetieks en het minder bekende gedeelte met de kerk. Ha! En precies vanwege die kerk is de ‘Rechstraat rechts’, hoe we het ook wel graag noemen, een foto (of 100) waard. Het zou zomaar kunnen dat je niet de enige bent die hier een kiekje wilt schieten. Regelmatig weten bezoekers deze plek te vinden. Loop je deze straat in, dan weet je precies waarom wij ‘m tippen.

#3 Kattenstraatje

De Kattenstraat a.k.a. het Kattenstraatje is misschien wel het meest pittoreske straatje van Wyck. Nee, niet vanwege de katten die er zitten, die zijn er (helaas) niet. Wel vanwege de vele rozenstruiken en kleurrijke bloembakken. Ook de authentieke stadspanden die hier liggen doen het goed op beeld. Terwijl je flaneert door dit straatje zou het zomaar kunnen dat er een perfect instakiekje in je galerij beland. Goals!

#4 Stenenwal

Voordat je in een stroom over de Sint Servaasbrug richting het centrum loopt, vragen wij je voor de brug nog even linksaf te slaan. Loop via het Cörversplein, langs de Maas, richting de Stenenwal. Heb je die eenmaal bereikt, dan begrijp je precies waarom deze plek behoort tot een van dé instaspots van Wyck. De lantaarn, de Maas, het uitzicht op de Sint Servaasbrug of de Hoge Brug. Kijk je recht vooruit dan kijk je uit op het centrum van Maastricht en zie je het topje van de Sint Servaasbasiliek en de Onze Lieve Vrouwekerk liggen. Vanaf welke hoek je hier de foto ook neemt, je zit altijd goed.

#5 Griendpark

Loop je richting De Griend verwacht dan geen pittoreske straatjes. Want allesbehalve dat, ga je tegenkomen. Hier leer je Wyck op een heel andere manier kennen. Het is er groen en je hebt het idee dat je de stad voor even achter je hebt gelaten. Vanaf het Griendpark kijk je uit op een rauw en industrieel stukje Maastricht. Je hebt uitzicht op Het Landbouwbelang (een culturele vrijplaats), de Sappi papierfabriek en – wandel je even door – de oude binnenhaven van Maastricht. Van graffiti tot op het oog verlaten gebouwen. Dat hier prachtige plaatjes geschoten kunnen worden spreek voor zich, toch?

.

Overnachten

Bereikbaarheid