Haal Wyck in huis: shoptips

De meest magische tijd van het jaar is aangebroken. Hoewel die tijd er anders uitziet dan normaal, voelen we aan alles dat de feestdagen voor de deur staan. De etalages schitteren, op veel plekken kun je warme chocomelk (met slagroom) afhalen en de lichtjes branden in Wyck volop. Tijd om het ook in huis gezellig te maken. We vroegen een aantal Wieckse ondernemers naar hun favoriete 'gezelligmakers' in huis. Met deze items haal je de gezelligheid van Wyck een beetje in je eigen huis.

Handgemaakte kandelaar

Bij NAN Glass & Design shop je verschillende items voor de winter die je interieur extra sfeervol maken. De eigenaar is glaskunstenaar en daardoor is veel wat je in deze winkel vindt uniek. Nan Hartwich: “Ik denk dat mooie kaarsen deze winter niet mogen ontbreken in je interieur en daar hoort natuurlijk een handgemaakte kandelaar bij.” Kun je zelf geen keuze maken? Eigenaar Nan inspireert en adviseert je graag hoe je het thuis – met verschillende kerstkleuren - gezellig kunt maken.

Rechtstraat 53a, 6221 EG Maastricht 

Sfeervol lichtpuntje

Bij De Verwondering shop je allerhande cadeaus (voor jezelf). Eigenaresse Dorothy Godding: “In Midden-Limburg smelt kunstenaar Eric Wijffelaars in zijn atelier restanten van kerkkaarsen om tot nieuwe vormen. Veel restanten offerkaarsen krijgt hij van de OLV-Basiliek in Maastricht. In deze kaarsen versmelten hoop, liefde en goede wensen samen tot een sfeervol nieuw lichtpuntje.” En ben eerlijk, in deze donkere dagen kunnen we allemaal wel een lichtje gebruiken, toch? Daarbij haal je ook nog iets wat deels uit Maastricht komt in huis. Kaars drietand of kaarslampje €24,95 of €17,50 en in mooie doos verpakt. Shop ze bij De Verwondering. Je vindt deze conceptstore in de Hoogbrugstraat in het gezellige Wyck.

Hoogbrugstraat 21, 6221 CN Maastricht

Sjiek tegeltje

Tip nummer 2 van De Verwondering, het tegeltje ‘mie leef Mestreech’. Dat niet mag in je huiskamer ontbreken als Maastricht je lief is. Dorothy: “Onze prachtige torens, de Maas die geen dag hetzelfde stroomt en ons geliefde Vrijthof als kloppend hart van de stad. Altijd klinkt er wel ergens muziek vandaan. Geef dit ‘sjieke’ tegeltje een ‘sjieke’ plek in je huis.” Tegeltje 10x10 €27,50 of 15x15 €45,-. Shop ze bij De Verwondering.

Hoogbrugstraat 21, 6221 CN Maastricht

Handgemaakte design kandelaar

In haar eigen winkel ‘Studio Çedille Design’ verkoopt Francoise Oostwegel haar eigen ontwerpen, maar ook die van andere Dutch en lokale designers. Toe aan een beetje Wieckse gezelligheid in huis? Shop deze handgemaakte kandelaar in de kleur mat cementgrijs of blauwstaal. De kandelaar is gemaakt van blauwstaal met een koperen bakje en is in twee maten verkrijgbaar. "Kandelaar Çedille Design zorgt voor licht in deze donkere dagen," aldus Francoise Oostwegel. Studio Çedille Design vind je in de Rechtstraat. Geen zin om de deur te verlaten? Je kunt ze ook vinden in hun webshop.

Rechtstraat 88e, 6221 EL Maastricht

Mozaïek windlicht

Bij Villa Trèpetie vind je woonartikelen in Engelse, Franse of Scandinavische stijl. In de decembermaand is de winkel extra sfeervol en shop je er de leukste artikelen voor de feestdagen. Zo ook dit mozaïek windlicht. Eigenaresse Renate Souren: “Een lichtje dat warmte uitstraalt en bovendien een stijlvol windlicht is dat in vele interieurs past.” Een perfect cadeautje voor onder de boom of om je interieur extra sfeervol te maken. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten: klein €17,95 (17cm hoog) en groot €36,95 (22cm hoog). Te koop bij Villa Trèpetie in de Rechtstraat of in hun nieuwe webshop.

Rechtstraat 38, 6221 EK Maastricht

Hoe maak jij het thuis gezellig?

Thuisbezorgd

Aangepaste winkeltijden