Herfst in Wyck: hier moet je zijn!

Hoera, het is weer bijna tijd voor de herfst. Dat is niet alleen te zien aan het druilerige weer, ook de dagen worden steeds een beetje korter. Kortom: de herfst(vakantie) staat voor de deur. Plannen om een bezoekje te brengen aan Wyck? Wij geven je in deze blog tips om alles uit jouw herfstvakantie te halen. 

Kinderboekenweek bij Centre Ceramique
Een bezoekje aan Centre Céramique is altijd een goed idee. Zeker op een regenachtige herfstdag. Hier is eigenlijk altijd wel iets te beleven. Is er niet een nieuwe expositie te aanschouwen, dan kun je er wel terecht voor een heerlijke cappuccino van Coffeelovers. Met de kleintjes op pad deze herfst? Van 2 t/m 13 oktober staat Centre Céramique in het teken van de Kinderboekenweek 2019, met het thema ‘Reis mee!’. Zo vindt er op 2 oktober een workshop plaats, waarbij kinderen hun eigen bordje kunnen beschilderen met flitsende raketten, en wordt er wekelijks een mooi verhaal voorgelezen. Reserveer van tevoren wel even een plaatsje voor de workshop!

Een tentoonstelling zien bij Bonnefantenmuseum
In het Bonnefantenmuseumis er altijd wel iets nieuws te zien. Ben je er nog iet eerder geweest, grijp dan deze herfstvakantie je kans. Hier moet je namelijk gewoonweg een keer zijn geweest. En win-win, je merkt niets van die druilerige herfstdag. Vanaf 6 oktober is er een nieuwe tentoonstelling te zien, namelijk de overzichtstentoonstelling ‘Bumped Body’ van Paloma Varga Weisz. Laat je onderdompelen in een nieuwe wereld. Van houtsnijwerk en keramiek, tekening en aquarel tot theatraal environment, film en geluidswerk. In deze tentoonstelling maak je kennis met een betoverende wereld met maskerades, vermommingen en rolverwisselingen waarin eigenaardige wezens de toon zetten.

Een speciaalbiertje bij Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer
Ben je in Wyck om te shoppen? Warm dan even op met een speciaalbiertje bij onze eigen stadsbrouwerij ‘De Maastrichter Maltezer’. Proef de verschillende soorten bier die je zeker niet koud zullen laten. Borrelhapje erbij en niets meer aan doen. Nog iets meer tijd in Wyck? Laat je rondleiden door de brouwerij en maak kennis met het verhaal achter het gebrouwen bier. Wedden dat die biertjes na afloop extra goed zullen smaken?

Een cocktail bij NOON
Een cocktail om op te warmen of om de start van je vakantie te vieren. NOON is nieuw in Wyck en nu al favoriet. Je wilt hier niet alleen naartoe voor de uitgebreide cocktail kaart, ook voor het uitzicht over de Maas en de rand van de stad is waanzinnig. Doe een drankje aan de bar of neem plaatst aan een van de tafeltjes en combineer je cocktail met een heerlijk diner. Durf jij daarna nog een dansje te wagen bij Complex? 

Een dansje wagen bij Complex
Na je cocktail bij NOON loop je zo binnen bij Complex. Is dat even handig. Binnen ‘no time’ sta jij dus op de dansvloer. Complex ligt net als NOON aan de Maas en is ieder weekend geopend voor een feestje. Ook in de herfstvakantie dus! Check van tevoren het programma op hun website, om te zien of je tickets nodig hebt. 

 

Food en Drinks

Shopping

Overnachten in Wyck