Hot spots Maastricht

Hotspots Maastricht: een overzicht van de 10 beste hotspots waar je geweest moet zijn

“Bij welke hotspots in Maastricht moet ik écht geweest zijn?” Heb je even...? Aan hotspots absoluut geen gebrek in deze stad, sterker nog: het zijn er bijna teveel om op te noemen. Als je met de trein komt, dan stap je uit in Wyck, een hotspot op zich. In heel Maastricht wil je deze 10 plekken minstens één keer gezien hebben tijdens je bezoek. Een overzicht aan 10 hotspots Maastricht.

Café Zondag
Al jarenlang klassieker en één van de hotspots die heel Wyck mee op de kaart heeft gezet. Hier strijk je neer voor een relaxte brunch en net zo goed voor een borrel tot in de late uurtjes. Zondag is altijd goed, ook van maandag tot en met zaterdag.

Lumière Cinema
Hét filmhuis van Maastricht is Lumière Cinema. Ze zijn gevestigd in een oud industrieel pand op het Sphinxterrein en je kunt er ook terecht voor koffie, lunch en diner. Een prachtige locatie met net zo prachtige films op de rol.

Jekerkwartier
In het Jekerkwartier is het heerlijk rondstruinen door alle kleine steegjes en straatjes, je ontdekt hier onder andere de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland, uit 1230! Deze wijk ligt vast aan het centrum, toch lijkt de tijd er stil te staan en heerst sereniteit wanneer je over de oude stadsmuur loopt.

Overnachten in een boutique hotel in Wyck
De gezelligste wijk om te overnachten is als je het ons vraagt Wyck! In de wijk liggen een aantal gave boutique hotels, zoals Townhouse Designhotel Maastricht of The Dutch. Ook is The Green Elephant Hostels net geopend.

Cocktails drinken bij Mr. Smith
De eerste en beste speakeasy cocktailbar van Maastricht ligt in Wyck, in de gezellige Rechtstraat. Mr. Smith neemt je op reis terwijl je aan je cocktail nipt onder straatniveau. Niet alleen een perfecte locatie voor een date, ook gewoon de perfecte plek om je dag in de stad te eindigen. Tip: maak altijd een reservering van tevoren wil je zeker zijn van een plekje.

Café Sjiek
Een klassieker in Maastricht is Café Sjiek. De zaak is klein, je kunt er niet reserveren en dat maakt allemaal totaal niet uit. De bediening en het eten is er subliem in eenvoud, van zuurvlees en konijn tot oesters en wijn van topniveau. Het is niet voor niets dat iedereen met plezier wacht op een tafel, alvast nippend aan een glas wijn.

Koffie drinken bij Coffeelovers in Boekhandel Dominicanen
Volgens The Guardian is dit de mooiste boekhandel ter wereld, gevestigd in een voormalige kerk. Als je een voet over de drempel zet dan móét je gewoon even naar boven kijken. Achterin de zaak kun je neerstrekken voor een kop koffie bij Coffeelovers.

Uit eten bij ’t Wycker Cabinet
Dit bistro restaurant in Wyck is de hele dag door gezellig, van ’s ochtends op het terras voor een kop koffie tot laat in de avond voor een heerlijk diner met bourgondische inslag. De flammkuchen zijn hier een aanrader.

Vlaai eten bij de Bisschopsmolen
Je kunt niet Maastricht bezoeken en vervolgens geen vlaai eten, onze lokale specialiteit is een must! Er zijn een aantal goede (vlaaien)bakkers in de stad, één ervan is de Bisschopsmolen. Deze knusse bakkerij in het Jekerkwartier werkt enkel met speltmeel en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dat proef je! Tip: probeer eens een typische seizoensvlaai, zoals kruisbessen of pruimen.

Onze Lieve Vrouweplein
Het Vrijthof mag dan het bekendste plein van de stad zijn, het Onze Lieve Vrouwe plein is het meest mooiste en meest knus! Op een van de terrassen is het heerlijk toeven en het uitzicht is prachtig. Wellicht wil je tijdens je bezoek een kaarsje opsteken in de Onze Lieve Vrouw Basiliek, het is hier prachtig.

Slapen tijdens de concerten van André Rieu

Voorkom parkeer problemen

Toch met de Auto?