Kingsnight, Kingsday en Koningsdag vieren doe je in Maastricht 

 

 

 

27 april is het Koningsdag! (Kingsday)Voor de meesten een heerlijke vrije dag die in het teken staat van vrijmarkten, tompoucen, muziek en vooral heel veel oranje. Ook in Maastricht staan er tijdens Koningsdag én niet te vergeten: Koningsnacht, verschillende evenementen op het programma. Ook hier is Koningsdag één groot feest voor jong en oud! Heb jij jouw oranje programma en outfit al klaar?
Koningsnacht

Complex Maastricht
Op donderdagavond 26 april, vindt in Complex Maastricht het evenement ‘Orde van Oranje Nassau’ plaats. De place to be voor technoliefhebbers, die tot in de late (lees: vroege) uurtjes door willen gaan. De hele nacht is er een programma gevuld met o.a. Len Faki, Ellen Allien, Blames en JNO. Leeftijd: 18+

MECC Maastricht
Tijdens Koningsnacht vindt er in het MECC het ‘PURE URBAN Festival Kingsnight’ plaats met o.a. Broederliefde, Famke Louise, DJ Lapendo en Kelly Stephanie. Het programma duurt van 22.00 uur – 06.00 uur. Leeftijd: 18+

Rebelle
Voor de vijfde keer op rij zal het evenement ‘Kingsnight Maastricht’ in samenwerking met JONGR, de jongerenraad van Maastricht, CODE 043, Gemeente Maastricht en NIX18 plaatsvinden in Rebelle. Van 20.00 uur – 01:30 kunnen feestgangers de verjaardag van Willem vieren met o.a. DJanBe, Bosch Nova en LOS!. Leeftijd: 14+

Koningsdag
Shoppen in Wyck
Naast de verschillende evenementen, kun je er ook voor kiezen om een dagje te shoppen. In het stadsdeel Wyck bijvoorbeeld. De meeste boetiekjes en speciaalzaakjes zijn ook tijdens Koningsdag geopend, maar hanteren aangepaste openingstijden. Het merendeel is vanaf 12.00 uur open. Combineer zo’n shopdag met een lunch of diner (uiteraard het liefst in zonnetje op terras) in een van de gezellige restaurantjes op loopafstand van de winkels.

Bar Brutal
Plannen om er met de kids op uit te gaan tijdens Koningsdag? Breng dan een bezoekje aan ‘Vinyl op Kings(Fri)Day’ bij Bar Brutal op de Alexander Battalaan in Wyck. Ze zijn vanaf 12.00 uur geopend en hebben (ook voor de papa’s en mama’s) een dagvullend programma. Koekhappen, BBQ, stoepkrijt kampioenschappen en een groot springkussen. De dag wordt afgesloten met de welbekende ‘Vinyl op Vrijdag’ avond met Olaf Bertholet aka ‘Bastaard B’ en Mingus Hijman.

Stadspark
Tijdens Koningsdag is er in het Stadspark van Maastricht van 08.00 uur – 18.00 uur een vrijmarkt met tweedehandsspullen. Daarnaast zijn er in verschillende delen van de stad podia (waaronder het Vrijthof) te vinden waar je kunt genieten van diverse live bands en Dj’s, zodat Koningsdag een groot feest wordt.

Vuurwerkshow
Koningsdag wordt spectaculair afsloten om 22.00 uur met vuurwerk vanaf de Griend. Zorg dat je op tijd een plekje in Wyck of op de brug te pakken hebt voor een goede view op het spektakel.

 

Wat ga jij tijdens Koningsdag/nacht doen?