MAGISCH WYCK

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Dat vieren we in Maastricht uiteraard in magische sferen, zoals je dat inmiddels gewend bent. En ook in het knusse en gezellige Wyck is er van alles te doen. Kom kerstshoppen in de mooie verlichte straten, drink een warme choco of speciaalbiertje in een warme kroeg, ontdek het magische cultuurprogramma en blijf een nachtje slapen in dit magische stadsdeel.   

Kom kerstshoppen
Shop till you drop. Vanaf Station Maastricht loop je zo het gezellige stadsdeel Wyck in en word in één oogopslag duidelijk wat we bedoelen met magische lampjes. In de mooie boetiekjes en knusse zaakjes vind je de meest originele kerstcadeaus (Let op! Grote kans dat er ook iets voor jezelf aan je vingers blijft plakken). Shop je favoriete ‘O bag’ met faux fur bij Mrs. O & More. Vind de meest gezellige en stijlvolle interieuraccessoires bij Villa Trèpetie of De Verwondering. Of scoor een prachtige kerstoutfit bij La Neuvième Paris en Noir voor haar of bij Modemannen Wyck of Hot Kitchen voor hem. Op zoek naar een origineel cadeau? Neem een kijkje bij Wanderlust of WAAR. Bij de laatste scoor je ook nog eens producten met een mooi verhaal!

Geniet van Magisch Cultuurprogramma|
Buiten de duizenden lampjes en knus versierde straatjes is er ook dit jaar een bijzondere culturele programmering tijdens het Magisch Cultuur Festival. Twee weken lang, iedere dag, zal er vol op worden geprogrammeerd. Verspreid door de hele stad kom je vier hoofdpodia tegen. In Wyck kun je tussen 16 en 30 december tal optredens verwachten bij de Percée. Jennie Lena (bekend van the Voice of Holland) zal zaterdag 23 december om 17.00u optreden op de Percée in Wyck. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van The Detain, Bieske Jelke Schijlen, Maxime & Glyn en Wybe Zijlstra (Winnaar Kunstbende Limburg)?!

Vergeet niet te borrelen
Niets lekkerder dan na een dagje slenteren door de stad, opwarmen met een warme chocomelk (met heel veel slagroom) in een gezellig kroegje. Maak een stop bij De Poshoorn, op de Stationsstraat, superhandig want je bent erna zo bij het station. Naast warme chocomelk serveren ze ook allerlei speciaalbiertjes. Sluit je de dag liever af met een tasty cocktail? Reserveer dan een plekje bij Mr. Smith in de Rechtstraat, dé cocktailbar van Wyck (en onlangs uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland!). Ook op het Cörversplein is het heerlijk aanschuiven (op een winters terras met dekentje) bij Servaas Café en Cinq met uitzicht over de skyline van Magisch Maastricht met verlicht reuzenrad!

Blijf Slapen
Wil je optimaal genieten van Magisch Maastricht, trek er dan langer dan één dag voor uit en blijf een nachtje slapen. Dat kan in Wyck heel goed! Overnacht bijvoorbeeld bij hotel The Dutch voor een nachtje in een mega hip gestylde kamer. Logeer bij Townhouse hotel waar Limburgse gastvrijheid centraal staat. Of blijf slapen bij het nieuw soort budget hotel Kaboom of geniet van de sfeervolle design kamers van het Hampshire Designhotel. Bekijk nog meer leuke hotels in hartje Wyck onder het kopje “overnachten”.