Sjiek shoppen bij deze winkels in de Stokstraat in Maastricht


Sjiek shoppen bij deze winkels in de Stokstraat in Maastricht
Op winkelgebied is de Stokstraat in Maastricht een walhalla voor menig fashionista. Hemelsbreed ligt het ‘aan de overkant van de Maas’ ten opzichte van Wyck, je hoeft de Hoeg Brögk maar over te steken. Het stijlvolle Stokstraatkwartier staat bekend om haar luxe boutiques en is tegelijkertijd een allesomvattend stukje Maastricht vol horeca, ambacht en lifestyle. Terwijl de Stokstraat tot ongeveer 1950 nog bekend stond als een arme buurt, heeft dit deel van Maastricht een waanzinnige transformatie ondergaan waardoor het inmiddels internationaal op de kaart staat.

Kiki Niesten en Kiki’s Stock Sale
Winkels in de Stokstraat die absoluut niet in dit rijtje mogen ontbreken, zijn Kiki Niesten en Kiki’s Stocksale. Modekenners omschrijven de winkels als één van de beste designer-kledingwinkels van het land. Met een assortiment aan tijdloze items van onder andere Marni, Prada, Alaïa, Chloé en Dries van Noten mag een aankoop wellicht een investering zijn; je doet hem voor het leven. Bij Kiki’s Stocksale shop je net zo fijne designer-items uit de stock van Kiki.

Petit Café Moriaan, het kleinste café van Nederland
Dit kleinste café van Nederland telt maar liefst 23m2 aan vloeroppervlak en daarmee prijkt het aan de top van de lijst met ‘kleinste café’s van het land. In het vakwerkhuisje wordt al meer dan 100 horeca bedreven. ‘De Moriaan’ is terecht knus te noemen. Als je bij Petit Café Moriaan neerstrijkt tussen het verkennen van het Stokstraatkwartier door, wil je bij goed weer achter het café op het terras zitten. Dit stukje Maastricht heet ‘Op de Thermen’, vernoemd naar de Romeinse thermen die hier zijn ontdekt.

Kapper Antoine Coiffeur Créateur
Antoine is niet zomaar een kapper. Dit is een totale beleving die al begint zodra je binnenkomt: het interieur is duidelijk geïnspireerd door een voorliefde voor de Japanse Zen-filosofie. Antoine werkt met natuurlijke producten van onder andere Aveda en zelfs plantaardige haarverf. Mocht je toe zijn aan een nieuwe look dan is dit een heel fijn adres in het Stokstraatkwartier.


Mayfair

Voor herenkleding van topkwaliteit stof en snit is Mayfair een must om te bezoeken in Maastricht. Niet alleen kun je hier terecht voor een complete outfit van labels als A.P.C., Comme des Garçons of Maison Margiela, ook voor maatkleding ben je hier aan het juiste adres. Eigenaren Philippe en Debora hebben een scherp oog voor ambacht en door de ruime ervaring in het kleermakersvak, loop je hier met perfect op maat gemaakte kleding naar buiten.

Juwelier Étoile Maastricht
Wanneer je door de Stokstraat struint, zul je opmerken dat er een aantal juweliers gevestigd zijn in dit deel van Maastricht, één van die juweliers is Étoile Maastricht. Met de traditionele kunde van een goudsmid en een creatieve visie op het juweliersvak, bedenken en creëren eigenaren Martijne en Philippe juwelen en horloges in een kleine oplage. Het werken met pure materialen als zilver en goud is ze op het hart geschreven en levert eigenzinnige, karakteristieke ontwerpen op.

Shoppen in Wyck?

Bereikbaarheid

Parkeren