Slapen & Struinen door de binnentuinen in Wyck

Van die hotels waar je in de zomer geniet van een lekker terras, hun fijne binnentuin of urban garden. Wyck, het stadsdeel met de hoogste hoteldichtheid van Maastricht, heeft veel van dit soort hotels. Waar je na een dagje stad kunt opladen in hun oh, zo groene binnentuin. Met een goed boek, lekker drankje en hup, de beentjes omhoog. Waar je die tuinen vindt? Hier zoal!

Kaboom met patiotuin

Tegenover het station van Maastricht vind je Kaboom Hotel. Een soort low-budget hotel waar je kunt overnachten voor een leuke prijs en dan ook nog middenin hartje Wyck zit. En in dit hotel is overal aan gedacht. Op de 1e verdieping van het Kaboom Hotel vind je een relaxte patiotuin waar je kunt bijkomen na een dagje shoppen, gewoon even kunt kletsen met andere hotelgasten of een instagramfoto kunt uploaden. Want het wifisignaal van Kaboom bereikt zelfs de patiotuin. Handig!

Kaboom Hotel, Stationsplein 1

The Dutch met binnentuin

It ain’t much if it isn’t The Dutch, althans dat zeggen ze zelf. Dit hotel weet je op alle vlakken te verbazen. Elk van hun 49 kamers heeft een ander design. En pluspunt: je mag gratis gebruikmaken van de minibar. Daarnaast vind je er een te gekke ‘hangout’ waar je spelletjes kunt spelen of gewoon even kunt relaxen. Maar, terugkomende op die fijne binnentuinen: daar heeft The Dutch er ook een van. Zo’n heerlijke stadstuin waar je direct de nodige portie jungle vibes krijgt. Schrik niet als je een aap of krokodil tegenkomt… want bij The Dutch gaan ze wild. Laat je verrassen!

The Dutch, Wilhelminasingel 60

The Green Elephant Hostels met Urban Forest

Welkom bij The Green Elephant, misschien wel het groenste plekje – what’s in a name – in Wyck. Buiten hun vegan ontbijt-, lunch- en dineropties heeft dit fancy glostel een Urban Forest voor hun hotelgasten. Lucky you als je er dus blijft overnachten. Groener kan het haast niet. Vanonder de magnoliaboom kom je even helemaal tot jezelf. Wedden dat je er opeens helemaal niets meer van merkt dat je middenin de stad zit? Wil jij je Urban Forest ervaring compleet maken en écht even tot jezelf komen, duik dan daarna nog even hun eigen Vivacious City Spa in.

The Green Elephant Hostels, St. Maartenslaan 11

Crowne Plaza Maastricht

Besluit je je staycation door te brengen bij het Crowne Plaza Maastricht hotel, zorg er dan voor dat je minimaal één keer ontbijt of diner erbij pakt. Want dit hotel heeft vanaf haar restaurant een geweldig uitzicht op de Maas. Zo’n uitzicht dat je gezien moet hebben, maar laten we je geruststellen, je komt er hoe dan ook niet omheen. Aangrenzend aan het restaurant is er een heerlijk buitenterras waar je de dag kunt beginnen in het zonnetje. Tijdens het diner kun je de zon langzaam de zon zien zakken met de ‘skyline van Maastricht’ op de achtergrond.  Beter dan dit wordt het niet.

Crowne Plaza Maastricht, Ruiterij 1

Alex Maastricht

Alex Maastricht grenst, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Alexander Battalaan. Een van de groenste straatjes in Wyck. Hier is het heerlijk wakker worden tijdens een ontbijtje buiten op het terras. Vanonder de bomen in de mooie Alexander Battalaan kijk je toe hoe de stad langzaam ontwaakt. Tip: boek kamer 3 en geniet van hetzelfde uitzicht vanaf je eigen balkon. Krantje erbij, koffie ernaast en wakker worden maar. Maar ook na het ontbijt is het op de Alexander Battalaan heerlijk zitten. Er is altijd genoeg te beleven om het terras van Alex Maastricht.

Alex Maastricht, Stationsstraat 17a

B&B Au Lion d’Or met stadstuin

Deze Bed & Breakfast is absoluut een bezoekje, uh… overnachting, waard. Het zit in een prachtig stadspand waar het direct voelt alsof je je waant in de prachtige streek Provence. En dan heeft het ook nog een heel leuk binnenplaatsje dat bomvol staat met groen. Zo’n stadstuintje waar je je de dag begint met een fijn ontbijtje en in de namiddag bijkomt met een glas Chardonnay. Enfin, santé!

.

B&B Au Lion d'Or, Hoogbrugstraat 16b

 

Overnachten

Bereikbaarheid