Wyck loves vintage…

…en vintage loves Wyck. Binnenkort mogen we in de straten van Wyck weer onze vintage items uitstallen tijdens de Wyck Vintage Fashion Market (WVFM). Om alvast in de stemming te komen maakten we een rondje langs de vintage toppers in Wyck, die het hele jaar door bezig zijn met vintage en ons alles kunnen vertellen over, jawel: vintage. Wat is hun favoriete vintage item van het moment, wat is het verschil tussen tweedehandskleding en vintage en last but not least geven ze tips over hoe jij je vintage items tijdens de WVFM het beste kunt presenteren!

Hot vintage items

Magnolia Thrift Store en We-ar Vintage zijn twee winkels waar je prachtige vintage items kunt scoren. We-Ar Vintage vroegen we naar hun favoriete item van het moment: “Daar hoeven we niet lang over na te denken. De trenchcoat is ons favoriete item van het moment. De trenchcoat is hot en hip dit najaar. Je kunt hem klassiek, maar ook stoer dragen. Hij is waterdicht en lekker warm in de winter. Bijkomend voordeel: we hebben ze in verschillende soorten en maten.”

Ben je fan van merkkleding, dan moet je bij Secondhand4all zijn. Zij verkopen dan misschien geen vintage, maar wel genoeg andere mooie tweedehands items uit de actuele mode. Hier shop je tweedehands exclusieve merken tegen – uiteraard – een tweedehands prijsje. Alle items die hier worden verkocht zijn afkomstig van particulieren.

NIEUW! In Wyck

Dotsnsquare is een nieuwe vintage pop-up store in Maastricht. En zoals de naam zelf al doet vermoeden, zit deze vintageshop hier dus maar tijdelijk. Tot eind september op precies te zijn. We vroegen eigenaresse Natalia Westermann naar haar favoriete vintage item van het moment: “Deze Marcona jas voelt zijdezacht en laat je op en top elegant voelen. Het is een jas met een bijzonder verhaal. Hij werd binnengebracht door een oudere dame, die graag haar kleding een twee kans wilde geven. Aan deze jas hing zelfs nog een prijskaartje. Het mooie aan dit kledingstuk is, is dat elke vrouw (óf man) hem met verschillende outfits kan dragen. Hij staat altijd goed. Ik heb gekozen om hem te combineren met een high waist baggy jeans en een croptop. Het stoere randje van mijn outfit wordt dankzij de jas verzacht. De kleur is tijdloos, de fit is tijdloos, een waar vintage item.”


Wat is vintage? Vintage vs. Tweedehandskleding

Vintage en tweedehandskleding. We kennen beide begrippen, maar wat is het verschil tussen vintage en tweedehandskleding eigenlijk? We-Ar Vintage: “Ouderwetse kleding van vroeger en stoffen van goede kwaliteit, dat is volgens ons vintage.” “Alle kleding die ouder is dan 25 jaar, is vintage. Kleding uit de jaren ’90 is tegenwoordig dus ook vintage. Vaak hoor je ook wel dat tegen tweedehandskleding ‘fintage’ wordt gezegd en tegen de ouderwetse kleding van vroeger ‘vintage’. Een leuk weetje,” vult Magnolia Thrift Store aan.

Tips: het presenteren van jouw vintage items

Je hebt je ingeschreven voor de Wyck Vintage Fashion Market, maar hoe kun je nou het beste je vintage items presenteren? We vroegen het We-Ar Vintage en Magnolia Thrift Store. “Laat zien wat je verkoopt door zelf de items te dragen, door poppen verschillende kledingstukken aan te trekken en door alles mooi neer te leggen. Zo kunnen voorbijgangers in één keer zien wat je verkoopt,” aldus Magnolia Thrift Store. “Ik vind het belangrijk dat iedereen vooral zijn eigen stijl verwerkt in zijn of haar kraampje. Maak er jouw project van. Ik ben zelf bijvoorbeeld dol op veel kleur. Doe wat je zelf leuk vindt en maak het vooral niet te commercieel,” deelt We-Ar Vintage.

Zien we je zondag 4 oktober op de WVFM?