Route du Soleil, vier de zomer in Wyck!

Za 18 & Zo 19 juni '22

Lampionnen, muziek, kraampjes, hapjes & drankjes en gezelligheid in de straten van Wyck. Tijdens Route du Soleil op 18 en 19 juni wordt de zomer hier feestelijk ingeluid. Ook dit jaar zorgen Centrummanagement Maastricht, Wyck Promotie en de Wyckse ondernemers samen voor zomerse sferen.

 

Twee dagen gezelligheid
Net als vorig jaar vindt Route du Soleil het hele weekend plaats. Op zaterdag vanaf 12:00 uur en op zondag van 12:00 – 18:00 uur. Een vrolijk drankje voor de deur, een zomerse winactie, verzoekplaatjes in een horecazaak, modepresentaties, proeverijtjes en nog veel meer; de ondernemers van Wyck pakken uit met originele acties en activiteiten. Van het station tot de brug, van de Griend tot de Ruiterij en alles ertussen!

Musique
Een dansje op de route? Moet lukken! Naast muziek die door de straten trekt, kom je onderweg diverse livebands tegen, o.a. bij café Zondag, Servaas café en de Poshoorn. Bij BIKKE, ’t Wycker Cabinet en Bar Brutal zorgen verschillende DJ’s voor lekkere zomerse beats en ook de ondernemers zelf draaien gezellige deuntjes.

Les petits
Leuke tips en inspiratie nodig om zomers te knutselen met kids? Doe mee aan van de workshops bij Pipoos in de Wycker Brugstraat. Laat de kleintjes verrassen door de straatartiesten, haal een lekker ijsje of maak de leukste foto’s op de gekste plekken.


Mode et beauté
Geen zomerse sferen zonder een zomerse look, toch? Komt goed, dankzij de modepresentaties van bijvoorbeeld Riviera Retro en Noir en de (haar)styling bij The Color in de Rechtstraat. Aan inspiratie en handige tips geen gebrek!


Du pain, du vin…
Voor de lekkere trek, een zomerse snack tijdens Route du Soleil! Een cheesecakebar bij Harry’s, ijsjes, BBQ’s, Indonesische desserts bij Gembira, oesterbarretjes, cocktails, koffie, ijsthee of wijnproeverijen… voor elk wat wils! En natuurlijk staan de Wyckse terrasjes


Marché en plein air
Tussen livemuziek, lekkere hapjes en drankjes door, slingert de route van het ene marktkraampje naar het andere en valt er dus genoeg te shoppen tijdens Route de Soleil. Naast het feit dat de vertrouwde winkels in Wyck gewoon hun deuren geopend hebben, verzorgen zij deze dagen ook veel buitenverkoop met hun leuke spulletjes waaronder kleding, schoenen, accessoires, kunst en platen.

Volg alle ‘tipjes van de sluier via @meetwyck op Facebook Instagram!