Wyck tijdelijk verkeersluwer

Het stadsbestuur heeft samen met Ondernemend Wyck en Buurtplatform Wyck besloten de tijdelijke verkeersmaatregelen uit te breiden om in Wyck meer ruimte te bieden aan terrassen en voetgangers. De Rechtstraat wordt daarom dagelijks autovrij van 12.00 uur tot 02.00 uur en in de Wycker Brugstraat zijn in die periode geen auto’s toegestaan vanaf de Lage Barakken tot aan de Rechtstraat. (Brom)fietsers blijven welkom. Mensen die toch met de auto in de betreffende straten moeten zijn, bijvoorbeeld omdat ze een privéparkeerplaats hebben of zorg verlenen, kunnen een ontheffing krijgen.

Terrassen

Het verkeersluwer maken van Wyck komt voort uit een verzoek van Ondernemend Wyck en Buurtplatform Wyck. Op dit moment is de Rechtstraat afgesloten vanaf 18.00 uur, en de Wycker Brugstraat vanaf de Wycker Grachtstraat. Dit is ingevoerd om horecaondernemers meer ruimte te bieden om hun terras te plaatsen én daarbij de anderhalve meter te waarborgen.

"De verkeersmaatregelen zijn tijdelijk. Voor een periode van 6 weken wordt Wyck verkeersluwer. Tussentijds wordt gemonitord hoe de aanpassingen uitpakken", zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “We hebben bij versoepelingen altijd de lijn gehanteerd: veiligheid voorop, maar zo soepel mogelijk waar dat kan. Dit is daar ook weer een voorbeeld van. Extra bijzonder is dat dit in mooie samenspraak met ondernemers en bewoners gebeurt.”