5 beste tips voor vakantie in Maastricht

IJsje hier, picknicken daar, biertje erbij, een bezoekje aan een tentoonstelling en nog wat shoppen. Hier in Wyck weten we wel hoe we de zomer vieren. Binnenkort een weekendje Maastricht op de planning? Met deze 5 tips ga je een zonnige zomervakantie tegemoet.

#1 Picknicken 

Als je dacht dat je in Wyck alleen goed kunt shoppen en eten heb je het mis. In Wyck moet je namelijk ook wezen als je wilt picknicken. Met uitzicht. Eén van die fijne plekjes is op de trappen bij de Griend. Met het mooie uitzicht op de stad en de Maas smaakt alles toch net even wat beter. Dit is overigens ook een prima plek om met je favoriete boek neer te strijken en even tot rust te komen. Fijne plek nummer twee is het Charles Eyckpark. Ook aan de Maas, met waanzinnig uitzicht. Onder de locals is dit park erg populair, dus je zult op een zonnige zomerdag niet de enige zijn, maar dat mag de pret niet drukken want hier is het gewoon fijn zitten. Vul je picknickmand met allerlei lekkers, neem een grote deken mee, nodig wat vrienden uit en neerploffen maar!

#2 IJs eten 

Waar zon is, is ijs. En laat hier in het zonnige zuiden nou vaak de zon schijnen, hebben wij geluk. In Wyck vind je dan ook op genoeg plekjes bevroren lekkers. Voor onderweg of als tussendoortje. Een ijsje kan en mag altijd, zeker tijdens de zomervakantie. Als we dan moeten kiezen is Luna Rossa wel een van de bekendste (en lekkerste) plekken om deze caloriebom te halen. Tijdens een warme zomerdag kan er soms wel een rij tot buiten staan, maar dat is het helemaal waard. En bovendien heb je met zoveel ijssmaken wel even nodig om een smaak te kiezen. Ben je meer van de waterijsjes? Haal dan een 100% fruit ijsje bij Veers oet Wieck. De keuze is reuze, ga je voor een ijsje met kiwismaak, aardbei of allebei?

#3 Bier proeven langs de Maas

Iets wat je nog heel goed kunt doen in Wyck is bier drinken. En dan hebben we het niet over een flesje Jupiler. Nee, hier in Wyck brouwen we ons eigen bier: het Maltezer bier. Gebrouwen in de enige echte stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Sinds de vorige zomer heeft de stadsbrouwerij haar deuren (weer) geopend en vloeit het bier weer rijkelijk.Het brouwproces van dichtbij meemaken? Dat kan! Volg een rondleiding, eet een hapje in de brasserie en proef tot in de late uurtjes in het proeflokaal. Proost! Niet zo’n bierliefhebber? In een van onze eerdere blogs hebben we een aantal lekkere zomerdrankjes (zonder bier) voor je op een rijtje gezet.

#4 75 jaar vrijheid vieren

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding van Limburg. Maar wat weten we eigenlijk nog van de Tweede Wereld Oorlog? Wat hebben we ervan geleerd? En hoe zag het leven er in die tijd uit? Dat en meer kom je te weten tijdens een bezoekje aan de tentoonstelling ’75 jaar (on)vrijheid’ die nog t/m 15 september te zien is in Centre Céramique. Je kunt meedoen, je mening achterlaten, een herdenkingssteen neerleggen in het monument en deelnemen aan een van de vele activiteiten. Ook zijn er stukken stadsgeschiedenis te verkennen door wandelingen in de stad. Een bezoekje waard dus!

#5 Sale shoppen

Dat de zomer in volle gang is hebben we de afgelopen weken gemerkt, toen we voor de tweede keer dit jaar een heuse hittegolf trotseerden. Op de valreep voor je vakantie of voor de volgende hittegolf nog wat zomerse kledingstukken nodig? In Wyck is dit hét moment om leuke zomeritems in de sale te shoppen. Het is vaak wel even goed zoeken, maar het zoeken wordt vaak beloond met een 30% of 50% sticker. Benieuwd wat absoluut niet in je koffer mag missen? Lees hier de ‘ik ga op reis en neem mee’ blog.

Nog op zoek naar een fijne slaapplek? Onze favorieten staan hier op een rijtje.