5 beste tips voor vakantie in Maastricht

IJsje hier, picknicken daar, biertje erbij, gevelstenen spotten en nog wat shoppen. Hier in Wyck weten we wel hoe we de zomer vieren. Binnenkort een weekendje Maastricht op de planning? Met deze 5 tips ga je een zonnige zomervakantie tegemoet.

#1 Picknicken 

Als je dacht dat je in Wyck alleen goed kunt shoppen en eten heb je het mis. In Wyck moet je namelijk ook wezen als je wilt picknicken. Met uitzicht. Eén van die fijne plekjes is op de trappen bij de Griend. Met het mooie uitzicht op de stad en de Maas smaakt alles toch net even wat beter. Dit is overigens ook een prima plek om met je favoriete boek neer te strijken en even tot rust te komen. Fijne plek nummer twee is het Charles Eyckpark. Ook aan de Maas, met waanzinnig uitzicht. Onder de locals is dit park erg populair, dus je zult op een zonnige zomerdag niet de enige zijn, maar dat mag de pret niet drukken want hier is het gewoon fijn zitten. Zolang je maar afstand houdt. Vul je picknickmand met allerlei lekkers, neem een grote deken mee, nodig wat vrienden uit en neerploffen maar!

#2 IJs eten 

Waar zon is, is ijs. En laat hier in het zonnige zuiden nou vaak de zon schijnen, hebben wij geluk. In Wyck vind je dan ook op genoeg plekjes bevroren lekkers. Voor onderweg of als tussendoortje. Een ijsje kan en mag altijd, zeker tijdens de zomervakantie. Als we dan moeten kiezen is Luna Rossa wel een van de bekendste (en lekkerste) plekken om deze caloriebom te halen. Tijdens een warme zomerdag kan er soms wel een rij tot buiten staan, maar dat is het helemaal waard. En bovendien heb je met zoveel ijssmaken wel even nodig om een smaak te kiezen. 

#3 Bier proeven langs de Maas

Iets wat je nog heel goed kunt doen in Wyck is bier drinken. En dan hebben we het niet over een flesje Jupiler. Nee, hier in Wyck brouwen we ons eigen bier: het Maltezer bier. Gebrouwen in de enige echte stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Sinds 2018 heeft de stadsbrouwerij haar deuren (weer) geopend en vloeit het bier weer rijkelijk.Het brouwproces van dichtbij meemaken? Dat kan! Volg een rondleiding (op afspraak), eet een hapje in de brasserie en proef tot in de late uurtjes op het terras van de Maltezer. Proost! Niet zo’n bierliefhebber? In een van onze eerdere blogs hebben we een aantal lekkere zomerdrankjes (zonder bier) voor je op een rijtje gezet.

#4 Gevelstenen spotten 

De historie van dit kleine stukje Maastricht is gigantisch. En dat is onder andere te zien aan de fraaie gevelstenen, waarvan je er op bijna elk stadspand wel een tegekomt. De tip is dan ook: kijk eens wat vaker omhoog. Want de ene gevelsteen is nog mooier dan de ander. Er zijn zelfs heuse 'gevelstenen spotten' routes. En als je dan toch bezig bent met naarboven kijken. Neem dan ook even de iconische gebouwen Centre Céramique, Brouwerij Bosch en Bonnefantenmuseum en mee.

#5 Lokaal shoppen

De zomer vieren we massaal in eigen land. De binnenstad van Maastricht kan dan ook nog weleens snel vollopen tijdens een mooie zomerdag. Voor een veilig rondje stad breng je een bezoekje aan Wyck. Aan de rand van de binnenstad en toch net even wat rustiger. Daarbij kun je in dit stadsdeel goed lokaal shoppen. Want aan fijne boetieks geen gebrek. Op de valreep voor je vakantie in eigen land nog wat zomerse kledingstukken shoppen? Shop till you drop in Wyck.

Nog op zoek naar een fijne slaapplek? Onze favorieten staan hier op een rijtje.