HERFSTVAKANTIE IN WYCK

Een bezoekje aan Maastricht op de planning? Kom dan zeker naar Wyck (en blijf nog wat langer!) want hier zit je helemaal goed voor een gezellige, zonnige herfstdag.

IJs (en Pancakes) kan nog steeds!
Bij een herfstzonnetje hoort natuurlijk…ijs. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat elk ijsje, de laatste van het jaar zou kunnen zijn! Bij de Smakerij, gelegen op de Stationsstraat, krijg je de lekkerste en meest verrassende ijssmaken. Van Kinder Bueno, Smurfen, Fristi tot aan Red Velvet. De ijsvitrine bij de Smakerij is een groot feestje. Voor hoeveel bolletjes ga jij? AND guess what, ze hebben pancakes US style op de kaart.
Smakerij, Stationsstraat 56A in Maastricht. Bekijk al het lekkers van de Smakerij op http://www.smakerijmaastricht.nl

Een bezoek aan Centre Céramique
Centre Céramique heeft tijdens de herfstvakantie allerlei leuks in petto. Kids kunnen op zaterdag 14 oktober deelnemen aan de creatieve en spannende workshop: De Verborgen Dromen van Dali. Schrijfster Manon Berns leest zelf voor en leert de kinderen aan de hand van afbeeldingen van Dalí alles over surrealisme. Vervolgens spelen ze samen met jou, opa of oma een spel. De klok tikt. Lukt het om de code te kraken, de cijfersloten van het ladekastje te openen en de verborgen droom van Dalí te ontmaskeren?  Voor de kleintjes onder ons wordt er op woensdagmiddag voorgelezen en vervolgens geknutseld.
Avenue Céramique 50 in Maastricht, kijk voor meer informatie op https://www.centreceramique.nl

Museumkidsweek in het Bonnefantenmuseum
Van 14 t/m 29 oktober worden er bij het Bonnefantemuseum, zowel voor volwassenen als voor kinderen, allerlei extra activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje achter de schermen, volg gratis een weekendrondleiding, ontdek het museum met het kunst-kijk-doe-boekje, speel het museumdobbelspel of bezoek de Raymond Pettibon tentoonstelling. Tussendoor kun je terecht bij Ipanema, het museumcafé voor een goede cappuccino of latte macciato. Kortom: voor ieder wat wils!

Bonnefanten Museum, Avenue Ceramique 250 in Maastricht. Kijk voor meer informatie op http://www.bonnefanten.nl/nl/actueel/nieuws/museumkidsweek_2017

Herfstwandeling Wyck
Wist je dat Wyck het ideale eind- en vertrekpunt is voor een heerlijke herfstwandeling (of fietstocht)? Niet alleen omdat je (vanuit de trein, met een gehuurde fiets vanaf station) zo in het park of buitengebied van Maastricht bent, maar vooral ook omdat je je wandeling hier kunt beginnen met een goede lunch en/of af kunt sluiten met een heerlijk speciaalbiertje, kop soep of warme choco. En dat in een fijn herfstzonnetje zoals je dat krijgt op het terras van bijvoorbeeld de Poshoorn, Cinqof Servaas.

Naar de film, altijd een goed idee
Laat de herfstzon zich even iets minder goed zien, dan doet een filmpje het altijd goed. Op steenworp afstand van Station Maastricht vind je de Euroscoop. Voor jong tot oud draaien er in de herfstvakantie iedere dag films. Van ‘De Kleine Vampier’ tot aan ‘De Lego Ninjago Film’. Een leuke tip: op dinsdag zijn alle films voor maar €5 p.p. Scoor als papa, mama of grootouders extra punten en neem de kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes mee naar de Euroscoop op zondag 15 oktober. Omdat het herfstvakantie is organiseren ze op deze dag iets leuks. Laat de kinderen hun favoriete LEGO Ninjago karakters ontmoeten. Ze mogen er zelfs mee op de foto! Aanvang v.a. 12:00 uur, meer informatie vind je op de website.

Euroscoop Maastricht, Wilhelminasingel 39 in Maastricht. Kijk voor meer informatie op https://www.euroscoop.nl/maastricht/