Shoproute: Wyck Vintage Fashion Market

Op zondag 4 oktober tussen 12.00-17.00 uur shop je tijdens de Wyck Vintage Fashion Market (WVFM) de tofste vintagevondsten en fashion items van nu tegen een leuk prijsje. Dit jaar doen we het iets anders dan normaal. Om het voor iedereen veilig te houden trekken we de market namelijk iets breder. Met deze ideale shoproute mis je niks én kun je tussendoor even stoppen voor een hapje en een drankje.

Plein 1992
Nadat je nadat je je fiets of auto hebt geparkeerd start je op Plein 1992. Verwacht hier niet meteen talloze kraampjes. De Wyck Vintage Fashion Market start namelijk pas bij de Ruiterij. Maar Plein 1992 is een mooi vertrekpunt. Hier kun je namelijk de dag beginnen met een cappuccino van Coffeelovers voor de nodige cafeïne boost.  Of start met een healthy ontbijtje bij The Broth Bar even verderop.

Ruiterij
Daarna kan het shoppen beginnen. Loop via Plein 1992 richting de Ruiterij. Hier vind je allerlei kraampjes met ware vintageparels. Snuffel tussen de rekken en kijk of er iets leuks voor je tussen zit. Nadat je het gezien hebt loop je via de Hoogbrugstraat richting de Rechtstraat.

Rechtstraat
In de Rechstraat kun je lekker struinen. Het ene kraampje naar het andere kraampje komt aan je voorbij, de een nog leuker dan de ander. Hier wisselen vintagevondsten zich af met fashion items van nu, maar dan tegen een leuk prijsje. De boetieks verkopen hun favo sale items en locals bieden hun oude pareltjes aan. Van die pareltjes die echt nog wel een tweede kansje verdienen. Loop de Rechtstraat uit en ga rechts de Wycker Brugstraat in.

Wycker Brugstraat
Eenmaal in de Wycker Brugstraat gaat het struinen lekker verder. Ook hier vind je talloze kraampjes. Honger gekregen? De Wycker Brugstraat is de ideale plek voor een (snelle) lunch. Neem plaats bij Van Wijck, ’t Wycker Cabinet of haal iets voor op de hand bij Bakkerij Paulissen. Slenter door de Wycker Brugstraat en shop nog even verder. Ga daarna, op de hoek ligt Café Zondag, het andere deel van de Rechstraat in. Je herkent de ‘Rechstraat rechts’ aan de kerk aan het einde van de straat.

Rechtstraat Rechts
In de Rechstraat rechts vind je opnieuw een aantal leuke kraampjes. Heb je nog gewacht met lunchen? Haal een foccacia bij Toscanella Apuana (aanrader!) of drink een glas rosé bij de naastgelegen wijnbar Tutto Vino. Neem ook in dit deel van de Rechstraat even rustig de tijd om te kijken tussen de pareltjes. Loop de Rechtstraat uit en sla linksaf richting de Maas. Ga links voor een lokaalbiertje bij Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, ga rechts richting de Griend voor nog meer kraampjes.

De Griend
Bij de Griend vind je opnieuw ware vintagevondsten. Particulieren hebben hier hun items met liefde uitgestald. De market mag je dan misschien al bijna helemaal gezien hebben, wie weet vind je hier op de valreep nog een écht pareltje. Genoeg geshopt? Sluit de dag af met een cocktail en/of diner bij NOON. Hier is het heerlijk zitten op het terras of binnen.

Tot zondag 4 oktober!

Nog meer Wyck Vintage Fashion Market info?  

Shoppen

Bereikbaarheid