Tijd voor Tefaf maastricht

TEFAF in de stad: Dat zie je, dat voel je, dat proef je! Nog voordat de eerste privéjets landen en de luxe bolides door de straten rijden, merk je al dat er iets bijzonders staat te gebeuren in de stad. Etalages worden piekfijn in orde gemaakt, vlaggen hangen uit en rode lopers worden uitgerold. Voor ‘s werelds grootste kunst- en antiekbeurs wordt de stad helemaal opgepoetst en ademt 10 dagen lang luxe, gezelligheid en gastvrijheid (oke, gelukkig zijn we daar die andere 355 dagen ook best goed in!).

Met de hoogste hotel dichtheid en aanwezigheid van veel restaurants, cafés en barretjes, is de ‘TEFAF vibe’ ook in Wyck volop aanwezig. Iets meepikken van het TEFAF gevoel in Wyck? Dat doe je zo:

Exclusieve etalages
Nieuwe collecties afgewisseld met kunst en creatieve items. Neem gedurende TEFAF even extra de tijd om langs de etalages te wandelen, stil te staan en goed te kijken wat voor bijzonders verschillende ondernemers er dit jaar van gemaakt hebben.

Eten, drinken & kijken
Een plekje bemachtigen om een hapje te eten in een van de restaurants is nog wel een uitdaging. De meeste hotels en restaurants zijn, zeker op de eerste dagen van TEFAF, nagenoeg volgeboekt. Proberen kan uiteraard altijd. Want als het lukt, zit je goed. Restaurants halen deze dagen immers alles uit de kast om hun gasten te verwennen. Zo heeft Bouchon d’en Face een speciaal TEFAF-menu. Nog een tip: Probeer het eens tijdens de lunch, dan zijn veel standhouders en bezoekers op de beurs in het MECC. Of de borrel, net zo gezellig en een goede manier om toch iets van de sfeer mee te pikken.  

Kunst en cultuur in Céramique
Als je dan toch in Wyck bent, dan wandel je ook zo even naar het naastgelegen Céramique. Met de aanwezigheid van Centre Céramique, het Bonnefantenmuseum en Galerie Post + García in dit stadsdeel, die allemaal speciale expo’s en rondleidingen presenteren tijdens TEFAF, kun je hier behoorlijk wat kunst en cultuur snuiven voor of nadat je TEFAF zelf hebt bezocht.