Vaderdag

ALLE VADERS IN HET ZONNETJE TIJDENS ROUTE DU SOLEIL

Wist je dat je in Wyck op zondag 19 juni helemaal goed zit om Vaderdag te vieren? Dan vindt namelijk Route du Soleil plaats. Dé plek om de zomer te vieren en dus ook: om vader in het zonnetje te zetten. Wyck bruist dat hele weekend met volop hotspots voor iedereen en dus zeker ook voor hem!

Bier liefhebber?
Dan raden we je beslist aan Brouwerij Bosch te bezoeken aan de Wycker Grachtstraat 26. De brouwerij verandert op zondag 19 juni voor één dag in 'Brasserie du Bois’ met volop Franse sferen. De poort staat open vanaf 14.00 uur en iedereen is welkom op de historische binnencour voor een proeverijtje van de Boschbieren, een glimp van de brouwerij en live accordeonmuziek. Op de binnenplaats vind je bovendien ook twee klassieke ‘deux cheveaux’. Zin in een lekker koud biertje op het terras? Schuif dan aan bij Stadsherberg De Poshoorn, bij Stadsbrouwerij Maastricht of op het Cörversplein. Grote kans dat je daar ook nog kunt genieten van live muziek of een DJ.

Brouwerij Bosch
De Poshoorn
Stadsbrouwerij Maastricht
 

Of toch voor de wijn?
Ga je toch liever voor een goede fles wijn, biologisch en/of uit eigen streek? Dan zit je goed bij de Wijnwinkel Wyck in de Rechtstraat. Zij presenteren een selectie ‘Orange Wines’ en natuurwijnen. Altijd al willen weten wat het verschil maakt? Vanuit de kraam voor de winkel laten Anouk en Robert je hier graag kennis mee maken. Liever bubbelend de zomer in met Prosecco? Ook de ‘Sparkling’ flessen staan koud op 18 en 19 juni!

Wijnwinkel Wyck

Trek gekregen?
De liefde van de man gaat … juist ja, dat! En laat de keuze tijdens Route du Soleil nu reuze zijn. Komt dat even goed uit. Wordt het de combinatie BBQ en cocktail bij Steakhouse Carnal (zij bereiden op straat allerlei lekkers) of een puntzak overheerlijke frites bij Frieterie Wieck? Of wat dacht je van streetfood gerechten uit het zonnige Indonesië bij Gembira zoals kipsaté van de BBQ, een gestoomd broodje gua boa, Martabak manis en Tjendol of misschien toch de verse oester op het terras van Noon?

Carnal
Gembira
Frieterie Wieck
Noon

Dansje & Drankje voor en met je Daddy
Aan lekkere beats, live zang en andere zomerse klanken geen gebrek tijdens Route du Soleil Zo worden bij Bar Brutal twee dagen lang vinyl plaatjes gedraaid (echte vinyl lovers moeten sowieso ook even gaan kijken bij Kinsum Records langs, daar worden buiten de leukste LP's verkocht, om thuis op de draaitafel te leggen!) Bij het nieuwe Bikke aan de Hoogbrugstraat is het hele weekend een fijne buitenbar te vinden en een DJ die zomerse plaatjes draait. Het Wycker Cabinet presenteert ook dit jaar een oester- & champagnebar en diverse DJ’s die de hele dag funky disco lounge muziek zullen draaien. Op zondagmiddag kun je bij Stadsherberg de Poshoorn vanaf 16.00 uur naar