We zien je graag, tot Wyck!

Er kan en mag weer meer, óók in Wyck. Onze winkels en horeca zijn weer allemaal geopend voor een corona-proof bezoek. Bij het Bonnefantenmuseum en Céntre Ceramique staan de deuren weer open en de hotels in Wyck hebben alles spic en span voor een heerlijk verblijf. In onze straten vind je wegwijzers en op de stoepen de ‘engeltjes’ voor het maken van een veilig rondje. We kunnen dus wel stellen dat Wyck weer volop leeft net als de rest van Maastricht.
 

De Wiekenaar staat ook nu op gepaste afstand op de uitkijk in Wyck...Op 8 augustus 1985 is het beeld geplaatst op de huidige plaats. Hij is ontworpen door de kunstenaar Frans B. Carlier die van de Gemeente Maastricht een vrije opdracht kreeg. Van het 'volk vaan Mestreech' kreeg hij al op de tweede dag zijn naam 'De Wiekeneer'. Het bronzen beeld staat op de Wycker Brugstraat (naast Hotel Beaumont) en kijkt richting station, men zegt dat hij op de uitkijk staat voor de gasten die naar Wyck komen. We heten je dan ook weer van harte welkom, het bruist 7 dagen per week in ons mooie stadsdeel.

We zien je graag, tot Wyck! Heb je een vraag? Mail ons dan via info@wyck.nl
Volg Wyck ook via Facebook en Instagram en post je foto’s met #meetwyck, wie weet word je beloont met een leuke prijs uit Wyck…